Over Iris

Schermafbeelding 2014-04-11 om 15.43.42

Iris Kort (1982) is freelance camjo, regisseur en redacteur.

“Ik heb een grote passie voor beeld. Al sinds mijn tienerjaren maak ik graag video’s. Wat begon met de handycam van de buurman, is nu uitgegroeid tot een professionele camera. Ik heb al veel video’s mogen maken als camerajournalist. Zowel voor verschillende opdrachtgevers als voor tv-programma’s.

In 2007 studeerde ik af als journalist aan Windesheim in Zwolle. Ik heb mij gespecialiseerd in Audiovisuele Media. Zo kon ik mijn passie voor beeld combineren met het vertellen van een goed verhaal. Tijdens mijn studie heb ik gewerkt bij BNN. Ik maakt hier deel uit van de  Coolcast; een intern opleidingstraject van BNN. Ik heb hier radioreportages mogen maken, welke werden uitgezonden op BNN United (radio 1).

De afgelopen jaren heb ik gewerkt als camjo, item-regisseur en redacteur. Zo heb ik gewerkt voor diverse tv-programma’s als ‘Ik begin voor mezelf (RTL4), ‘Van Kavel tot Kasteel’ (RTL4) en ‘My First Home’ (RTL4). Ook heb ik verschillende corporate video’s gemaakt voor onder andere Albert Heijn, Milieu Centraal en het Nederlands Bijbelgenootschap. En als hoogtepunt heb ik dit jaar (2105) samen met Nadia-Jane Bristoll mijn eigen programma geproduceerd voor RTL 4; Ik Zoek Een Baan. Voor dit programma heb ik naast het produceren gewerkt als eindredacteur, item-regisseur en camjo.

Daarnaast ben ik ook werkzaam geweest als communicatieadviseur op het gebied van ‘Nieuwe Media’ bij Milieu Centraal. Hier heb ik een social media strategie ontwikkeld en uitgevoerd. Ook heb ik onderzoek gedaan naar het succesvol inzetten van webvideo door middel van online marketing en heb ik Milieu Centraal begeleid bij de ontwikkeling van diverse mobiele applicaties voor de smartphone.

Naast mijn passie voor video en online media hou ik erg van reizen. Tijdens mijn reizen fotografeer ik graag. Ik hoop de komende jaren nog veel van de wereld te zien en mijn passies reizen, filmen en fotograferen te combineren.”